Juhannuksenvieton alkumetreillä päätin viimeistellä valmistumassa olevan villatakin saadakseni lämmikettä kylmenevää iltaa varten: sivusaumat, hihojen kiinnitys ja napit. Ja sain kuin sainkin villatakin mökkireissulle mukaan, vaikka mies hieman hymyili kiihkeälle loppurutistukselle:)

683061.jpg

Heather Lodinskyn suunnitteleman villatakin malli on Interweave Pressin julkaisemasta Knitscene Fall 2006 -lehdestä. Alkuperäisessä mallissa napit on jätetty pois, mutta näillä leveysasteilla tuntuisi hieman hullulta tehdä villatakki ilman minkäänlaista kiinnityssysteemiä. Langan vaihtamista, nappeja ja hihojen suljettua neuletta sekä hupun kolmen puikon päättelyä lukuunottamatta neule on toteutettu ohjeen mukaan. Lankana on kaksinkertainen Novitan Florica, puikot 4,5 mm ja 5 mm, joten työ eteni varsin joutuisasti... siis jos ei oteta huomioon ajoittaista marinoitumista käsityökopassa! Takakappaleen keskellä kulkevat samanlaiset palmikkokuviot kuin hihoissakin ja saman kappaleen molemmissa sivuissa samanlaiset palmikot kuin etukappaleissa.

Juhannuksena villatakki tuli testattua ja hyvin toimii: pitää kylmän loitolla, ei kutita ja istuu hyvin. Yksi huono puoli siitä iltaisen krokettipelin aikana paljastui: takki ei pidä hyttysiä loitolla! Mutta oikein hyvä näinkin. Muuten juhannus sujui leppoisissa merkeissä, Montego Bay Scarf on hapsuja vailla valmiina ja 1- vuotiaan kummipojan puuvillaneule on aloitettu. Toinen kummipoika (3,5-vuotias) antoi eilen tilauksen villasukista. Pojan mielestä huivilanka oli niin hienoa, että siitä voitaisiin tehdä hänelle sukat, mutta pienen neuvottelun jälkeen sukkalangaksi kelpasi jokin sininen lanka. Varteen toivottiin vihreää raitaa ja sukan kokoa tiedustellessani poika ojensi jalkansa ja vastasi, että tämän kokoinen. Aika tarkalleen peukalosta etusormen päähän..

Mukavaa sunnuntaita,

Outi