Fufo-tempauksesta ryhdytään käynnistämään uusintakierrosta, joten pistin minäkin lusikkani soppaan ja lupauduin avustamaan - itsehän olin kyselemässä, joten totta kai voin autella järjestelyissä. Viime keväänä aloitin tämän blogin saman tempauksen yhteydessä ja sainkin kaikki neulottavat ufot pois nurkista purkamatta ainoaakaan. Mutta mikä lie oikku, kun talouteen on taas pesiytynyt pieni joukko neuleufoja sekä edellisellä kierroksella piiloutuneet virkkuu- ja pistelyufot ovat kaivautuneet esille?

607700.jpg

Ufot asettuivat sievästi ryhmäkuvaan pientä analyysiä varten.. Kuvaan joutuivat kaikki talouden keskeneräiset käsityöt: 6 neulottavaa, 2 pisteltävää sekä 1 virkkuu, ryijyä lukuunottamatta, koska sen valmistumista en halua kiirehtiä.

Neuletöistä pätkärääkätystä sinikirjavasta Nallesta olevat Horcrux-sukat ovat SixSox KAL:n huhti-toukokuun sukat ja valmistuvat todennäköisesti pikapuoliin - loogistahan on, että viimeiseksi aloitettu on ensimmäisenä valmiina? Central Park-villatakki on edelleen kesken, etukappale ei valmistunutkaan viikonloppuna ja yhä edelleen villatakista puuttuvat hihat ja luonnollisesti viimeistely huppuineen. Villatakilla on kuitenkin erittäin suuri todennäköisyys valmistua muutaman lähiviikon aikana.

Muut neuleet ovatkin enemmän ufoutumisvaarassa. Talvella neulotusta kirjoneulelapasesta puuttuu peukalo ja pari. Kesää vasten lapasen neulominen tuntuu hiukan hölmöltä, vaikka isosta työstä ei olekaan kyse. Sen sijaan Baijerilaissukka on hyvin alkutekijöissään, koska vaatii niin paljon keskittymistä eikä sovellu telkkari- tai seurusteluneuleeksi. Malli on kuitenkin niin kaunis, että haluaisin saada nämä sukat käyttöön, samoin vihreät lehtisukat. Lehtisukkien (Leaf Socks) pitsineule nyppyineen alkaa olemaan hyvin muistissa, mutta muut työt ovat syrjäyttäneet sukkaparan eikä parista ole vielä tietoakaan...

Sen sijaan tummanharmaan möykyn kohtalona on ollut korin pohjalle hautautuminen. Miehen villapaidan takakappale on hieman kädentien kavennusten yläpuolella. Kierrettyjen silmukoiden neulominen on hidasta eikä alkuperäisen mallin palmikkokuviot tunnu oikein sopivan miehen työpaidaksi tarkoitettuun paitaan. Ehkä yksinkertainen ribbineule olisi paras ratkaisu? Ja jos uskaltaisin tehdä siihen vetoketjullisen V-mallisen kauluksen? En ole ennen sellaista tehnyt, ehkä jostain arkistojen kätköistä löytyisi joku mallilehti, mistä saisi vinkkiä? Mies kyllä sanoi, että villapaitoja on jo ihan riittävästi, mutta mitä muuten teen isosta määrästä grafiitin harmaata Nallea?

Tänä vuonna on kaavailtu 4-6 viikkoa kestävää Fufoilua, joka taitaa olla kaikkien keskeneräisyyksien valmiiksi tekemiseen liian lyhyt aika. Mutta jonossa on kärkkymässä myös virkkuu, josta puuttuu nelisenkymmentä senttiä. Tuskin valmistuu noin lyhyessä ajassa, vaikka keittiön ikkuna edelleen kaipaa uutta kappaa piristykseksi. Sama kohtalo taitaa olla pistelyillä, Country Companionsin muistin ja tiesin olevan kesken, mutta Design Works Craftin jouluinen kissaristipistokortti tuli aivan yllätyksenä. Jos en ihan väärin muista, niin olen ostanut kyseisen pistelyn yli 10 vuotta sitten:) Ehkä se ansaitsisi jo sen takia tulla valmiiksi!

Ruusunpunaisissa päiväunissa kaikki keskeneräisyydet ovat valmiita, lankavarasto kutistetty alle kymmeneen kiloon ja tilauksessa olisi Lorna's Lacen Shepherd Sock- lankoja.. *huokaus*

Outi