Keskeneräisyyksien määrä on kasvanut viikon aikana huimasti, sillä peräti kolme uutta työtä on päätynyt puikoille: kahdet sukat ja hupullinen neuletakki. Hmm.. mihin katosivat hienot periaatteet kohtuullisesta keskeneräisten töiden määrästä ja itsekuri tuon asian suhteen? Puolustukseksi on kyllä sanottava, että vihreä neuletakki on pingotusta ja saumojen ompelua vailla, jonka jälkeen siihen on neulottava vielä muutama aina oikein- rivi kaulukseksi ja tottahan tekeillä täytyy olla yksi televisioneule.

563478.jpg

Vihreässä sukan tekeleessä on ihan huhti-toukokuun suunnitelmiin sopiva lanka, On Linien Supersockesta on tekeillä Cindy Walkerin suunnittelemat lehtisukat (Leaf Socks kirjasta Socks, Socks, Socks, toim. Elaine Rowley). Pitsiset sukat nyppyineen ovat ihan mukavat neulottavat, mutta Baijerilaissukkien knit-a-along pyöri siinä määrin mielessä, että ilmoittauduin mukaan ja lankesin aloittamaan toisetkin sukat. Malli on keskittymistä vaativa, joten sukat edistyvät hitaanlaisesti, ehkä langan ruskea väri (Opal Uni) sopii paremmin syksyyn ja siinä ihan kylliksi tavoitetta valmistumiselle..

Hupullinen neuletakki on ollut viime kesästä asti to-do- listalla (malli Central Park, Interweave Knitscene fall 2006) ja kun joku televisioneule tarvittiin, niin loin silmukat takakappaleeseen. Lankana on Novitan tummanvihreä Florica kaksinkertaisena ja takakappaleen resoria on jo kymmenkunta senttiä valmiina. Neuleessa on yksinkertaisia palmikkoja (palmikonkierto joka 10. kerros) ja tasaista neuletta, joten baijerilaisiin tai lehtisukkiin verrattuna varsin leppoisaa neulottavaa. Ufot vinkukoot edelleen korissa... toista lapasta tarvitaan vasta syksyllä ja isäntäkään ei kaipaile uutta villapuseroa kesää vasten :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Outi

P.S. Lupaan yrittää saada vihreän neuletakin viikonloppuna valmiiksi.. olisi oikeasti jo syytä saada jotain valmiiksikin eikä vain aloittaa uusia.