Pääsiäisen pyhinä tarvitsin jonkun pienen neuletyön automatkalle ja anoppilaan, koska vihreän neuletakin etukappaleen kavennukset ja lisäykset vaativat liikaa tarkkuutta seurusteluneuleeksi. Joten puikoille pääsivät Nancy Bushin Infant's Fancy Silk Sockit Knitting Vintage Socks- kirjasta. Lankana ei kuitenkaan ollut silkkilanka, vaan Project Spectrumin väreihin sopiva vaaleanpunainen Sandnesin merinovillainen Lanett. Puikkoina 2,25 mm:n koivuiset lyhyet puikot, joista yhdelle kävi samanlainen tapaturma kuin Sukkalandian Mennahuulla oli käynyt kahdelle puikolle. Onneksi on viiden vuoden takuu ja Brittany Needles lupaa toimittaa mukisematta uuden puikon rikkoutuneen tilalle. Pistinkin heti yritykselle sähköpostia ja jään mielenkiinnolla odottelemaan, että milloin uusi puikko kotiutuu!

Lopputuloksena oli kuitenkin suloiset pienen tytön sukat, koko lienee 20-22, jossa on helppo neljän rivin mallineule, tavallinen kantapää ja sädekavennukset.

505042.jpg

Tänään on ollut ensimmäinen "vapaa" pääsiäispäivä eli ei ole ollut mitään ihmeellisempää ohjelmaa tai kyläilemisiä. Pihalla kuoputtelin hetken kukkapenkkejä, perennat näyttävät jo heräämisen merkkejä ja kaipasivat jo kovasti kevätsiivousta, vaikka viime yönäkin oli lähes kymmenen astetta pakkasta. Krookukset ja idänsinililjat aloittelevat kukintaansa tulppaanien vasta työntäessä ensimmäisiä lehtiään maan pinnalle. Project Spectrumin huhti-toukokuun väreihin sopii hyvin seuraava kelta-vihreä kuva:

505066.jpg

Seuraavaksi täytynee ryhtyä neuletakin etukappaletta neulomaan ja ehkä korjata aukko sivistyksessä katsomalla Harry Potter televisiosta... en ole lukenut kirjoja, en nähnyt leffoja enkä rehellisesti sanoen ole edes kovin kiinnostunut koko Potterista, mutta täytyy yrittää pysyä ajan hermolla Pottereiden, Tomi Traktoreiden, Bratzien yms. ihmeellisessä maailmassa kummilapsia ajatellen:)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Outi