Isäntä katseli jokin aika sitten ihastuksissaan olkani yli Pirren aluillaan olevaa ristipistotraktori-taulua ja siitä jäi muhimaan ajatus elokuisesta syntymäpäivälahjasta (tai ensi vuotisesta). Surffailukierros ja ankara googletus tuottivat tulokseksi ABC Stitch Therapy- nimisen nettikaupan rapakon toiselta puolelta mahtavine valikoimineen. Stoney Creekin "More Antique Tractors"- kirjanen oli täysosuma, vaikka vielä en tiedä mihin malliin kallistun.. Todennäköisesti kaikki ovat asiantuntijan puolueellisin silmin väärän merkkisiä, mutta ehkä itse käytän kuitenkin jotain muuta valintakriteeriä, kenties söpöyttä tai sisustuksen väreihin sopivuutta;)

Kodinhoitohuoneeseen olen jo pitkän aikaa suunnitellut pieniä meriaiheisia ristipistotauluja ja nyt löysin hyvän malliston tähän tarkoitukseen: Lanarten Sea Life- vihkosesta löytyy toteutettavaa joka lähtöön. Taitaa olla kesän merkkejä kun ristipistot alkavat kiinnostamaan! Tämän kokemuksen perusteella ainakin voin suositella ABC Stitch Therapyä, tilasin tavarat kiirastorstaina ja pääsiäispyhistä huolimatta tilaus tuli reilussa viikossa ja tilauksen eri vaiheista useampi sähköposti.

524261.jpg

Amazonin mahtavat valikoimat houkuttelivat myös tekemään tilauksen ja tällä kertaa neulekirjastoon liittyi Nancy Bushin ihana sukkakirja Knitting on the Road, jonka 17 mallista lähes jokainen oli toteutettava. Nopealla ensiselailulla hauskana yksityiskohtana silmiin osui, että kirjan "Canal du Midi"-nimisissä sukissa on käytetty suomalaista Vuorelman valmistamaa Satakieli-villalankaa (100% villaa).

Toinen hankinta Amazonilta oli Melanie Falickin Handknit Holidays, joka on kovasti joulun aikaan ja talveen painottuva ja sen tähden kovin huonosti keväiseen aikaan sopiva, mutta kirja on täynnä toinen toistaan upeampia valokuvia. Sen enempää en vielä kirjaan ehtinyt tutustua, mutta yksi pitsihuivi jäi mieleen (Evergreen Shawl).. Molempien kirjojen tarkoituksena oli alun perin tuoda lisäkipinää lankavarastojen kutistamiseen, mutta vaarassa on, että tässä käy päinvastoin. Toistaiseksi kuitenkin roikun mukana Lankahamsterien pudotuspelissä.

Yksi mikä erityisesti tällä hetkellä houkuttelisi, on Baijerilaissukat knit-along.. lankaa olisi (vähän tummaa vuodenaikaan nähden, mutta menkööt), puikot olisi, ohjeen tulostin jo pari viikkoa sitten - pitäisi varmaan ilmottautua!

Mukavaa tiistaita

Outi