Huomenna on tasan vuosi ensimmäisestä postauksesta tähän blogiin, jonka kunniaksi ajattelin kirjata joitakin mietteitä bloggaamisesta ja käsityöharrastuksesta - hieman jälkijunassa muiden bloggaajien bloggaan oikein/väärin/evvk -keskusteluun nähden, mutta joka tapauksessa.

73230.jpg

Keskeneräisyydet, joiden takia bloggaanmaan ryhdyin...

Minä perustin tämän blogin ensimmäiseksi itseäni varten, mutta Fufoilun alku oli samaan aikaan ja siitä sain kipinän kirjoitella - kaikilla muilla osallistujilla tuntui jo olevan blogi, jossa esitellä valmistuneita töitä ja ajatus alkoi tuntumaan entistä houkuttelevammalta. Fufoilun alkumetreillä blogiini eksyi myös ensimmäisiä lukijoita, joten en voi väittää bloggaavani vain itseäni varten. Olen yrittänyt pitää tämän käsityöblogina, joka sivuaa välillä puutarhaa, askarteluja ja sekalaisia höpinöitä, mutta yleensä harkitsen melko tarkkaan mitä kirjoitan ja mitä haluan itsestäni kertoa. Minusta on silti mukavaa lukea muiden blogeista perhe-elämästä tai muista omista jutuista, mutta se vaan ei ole tällaiselle "kainovienolle" ominta aluetta! On hienoa, että jokainen bloggaa omalla, itselle parhaiten sopivalla tyylillään.

Vuoden aikana on tullut Fufoiltua, neulottu Apupupuja ja osallistuttu Lankahamstereihin, Salaiseen Neuleystävään, Sukkakuuhun, Langattomaan lokakuuhun ja Project Spectrumiin. Olisinkohan ilman blogia tai bloggaamista osallistunut yhteenkään edellä mainituista tempauksista? Hienoja tempauksia, joiden yhteydessä olen tutustunut monenlaisiin ihmisiin joita en muuten olisi tavannut. Neulominen sinällään olisikin varsin yksinäistä puuhaa, mutta blogit ja bloggaajat erilaisine tempauksineen tuovat siihen uutta sisältöä ja piristävät harmaatakin päivää. Kiitos teille!

Lankavaraston ja muiden hankintojen kannalta bloggaaminen on kallis harrastus (varsinkin, jos on taipumusta välineurheiluun...). Ilman blogeja tuskin olisin koskaan eksynyt toinen toistaan ihanampiin houkutuksiin ympäri maailman, mutta toisaalta, mikä harrastus olisi täysin ilmainen? Bloggausurani aikana lankavarasto on tuplaantunut, viime vuoden ensimmäisenä päivänä talossa oli lankaa 7,63 kg, tämän vuoden alussa noin 15 kg (onneksi on pienenemään päin eikä mies asiasta ole koskaan maininnut), myöskin puikkovarasto ja muut tarvikkeet ovat kokeneet huomattavaa lisäystä, kirjoista tai lehdistä puhumattakaan.

119524.jpg

Lanka- ja tarvikehankintoja viime kesältä...

Välillä hankitut langat ovat muotoutuneet valmiiksi neuleeksi asti ja on ollut äärettömän hienoa saada teiltä kehuja! Muutenkin kommentit ovat aina lämmittäneet mieltä, kysymyksiin olen saanut vastauksia, vinkkejä, linkkejä ja kannustusta sekä runsaasti päivän piristystä. Harmittavan usein tulee käytyä jonkun blogissa jättämättä minkäänlaista kommenttia! Täytyy yrittää ottaa itseä niskasta kiinni.

375955.jpg

Swallowtail Shawl

Välillä tänne blogiin on ollut enemmän kirjoitettavaa, välillä vähemmän, kuvien laatu vaihtelee eikä tekstikään aina ole kovin järkevää. Mutta tällainen tämä yksivuotias blogi on, vielä lapsen kengissä opettelemassa tätä touhua - joka päivä tulee jotain uutta ja ihmeellistä ja kaikenlaiset kommentit ja parannusehdotukset otetaan ilolla vastaan!

Lopuksi kevätiloa teille kaikille:

549261.jpg

Mukavaa viikonloppua,

Outi