Lankahamsteri-kuukauden jälkeen on eletty jo pari päivää, mutta ilmoittauduin mukaan pudotuspeleihin, koska lankaahan on vieläkin ihan riittävästi jäljellä (12,47 kg).. Helmikuussa kulutin 1190 grammaa ja jos jaksaisin tikuttaa samaa tahtia pääsisin joulukuun lopussa lankakaupoille - ei mahdoton ajatus, mutta kaikki varastossa olevat langat vaan eivät yksinkertaisesti sytytä ainakaan tällä hetkellä: puoli kilo kaiken kirjavia Alabama-puuvillalankoja vuodelta käpy, mohairkeriä ja läjä Nalle-keriä.

Onneksi suurimmalle osalle on olemassa selkeä käyttötarkoitus ja useimpiin jo ohjekin tiedossa, joten tekeminen ei pääse heti loppumaan. Hamsterikuukauden jälkeen on ollut varsin rentouttavaa neuloa jotain ihan muuta, jotain, jonka ei tarvitse valmistua johonkin tiettyyn päivään mennessä. Puikoille pääsikin heti kaksi uutta työtä: Tennesseestä neulottava pitsijakku Novitan kevätnumeron ohjeella sekä kirjoneulelapaset Nallesta. Pitsineuleen mallineule on niin simppeli, että tarvitsi vierelleen jonkun ajattelua enemmän vaativan ja tarkoituksenahan on oppia kirjoneuletta jonain päivänä... Salainen Neuleystäväni, Anniini, lähetti syksyllä ihania silmukkamerkkejä, joista on lapasten mallikuviossa ollut todella iso apu. Silmukkamerkitkin sävy sävyyn Project Spectrum-lapasteni kanssa:)

Miehen harmaaseen puseroon ostin jo varalle vetoketjun, sekin sopisi Project Spectrumin väreihin, mutta tuskin valmistuu tämän kuun aikana. Jos syksyksi?

424236.jpg

Hauska sattuma oli se, että viime vuoden Lankahamsteri-saldoni oli 1135 grammaa, joten tasaista menoa oli tänä vuonna, muutosta vain +55 grammaa. Tosin viime vuonna oli työn alla Ainoa, Fritidsgarnia ja Huopasta huomattavasti tämän vuotista enemmän eli 700 grammaa, kun tänä vuonna oli vain 97 grammaa. Jostain syystä suosin neulomisessa ohuempia lankoja, vaikka paksutkin langat ovat ihan mukavia neulottavia.

Kävin pitkästä aikaa katselemassa lankahyllyjä Vapaa Valinnassa, en ostotarkoituksessa, mutta muuten. Testaamassa miltä bambulanka tuntuu ja mitä värejä on tullut. Talvinen aika on saanut kädet jatkuvasta rasvaamisesta huolimatta niin kuiviksi, että ei taitaisi vaaleanvihreän bambulangan neulomisesta tulla mitään, ei ainakaan siistiä jälkeä. Teddy-langastakin oli kaunis vihreä, mutta aikaisempien vähäisten Teddy-kokemuksien perusteella Teddy natisi niin vastenmielisesti puikoilla, että en ainakaan siihen retkahda... Varma kevään merkki, kun vaaleanvihreät sävyt vetävät puoleensa :) Joten kai tästä täytyy ryhtyä verhoja vaihtamaan ja kaivaa vaaleanvihreitä kynttilöitä yms. esille - käytännöllisempää kuin lisälangan hankkiminen.

Viikonloppu kuluukin urheilu- ja kulttuurinautintojen parissa, sillä huomenna jääkiekkomatsia katsomaan, sunnuntaina teatteriin ja isännän kanssa sulkapalloa pelaamaan... Ehkä jossain välissä ehdin sitten neulomaankin? Ryijyprojektikin on kuukauden tauon jälkeen nytkähtänyt muutaman rivin eteenpäin.

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Outi