Tammikuun alussa on ilmestynyt niin monta kotimaista käsityölehteä (Novita, Moda, Kauneimmat käsityöt ja Suuri Käsityölehti), joita on jo monella forumilla kommentoitu, että ajattelin minäkin kirjoitella kommenttejani niistä - muuten tähän blogiin ei tule hetkeen aikaan päivitettävää, koska ryijyn valmistumiseen menee aikaa eikä 15 cm miesten neulepaidan takakappaletta ole oikeastaan esittelemisen arvoista.

337527.jpg

Novitan tilauksen suhteen olen jo hetken harkinnut tilauksen irtisanomista, koska Novitan langat eivät enää hypi niin ilolla ostoskärryihin eikä muutamassa edellisessä numerossa ole ollut mitään erityisen innostavaa. Lehden kylkiäisenä tullut pinssi oli lähinnä huvittava :) Kevään ja kesän värikartta on varsin mielenkiintoinen (keltainen-vihreä-punainen- väriyhdistelmä lähes joka langan yhteydessä muistuttaa takavuosien huoltoasemista) Bambu-lankaa haluaisin päästä "näppitunnustelemaan" ja 7 Veljeksen sini-vihreäsävyinen Jättiraita on kauniin väristä, mutta kevättä ja kesää ajatellen Nallen-vahvuisena käyttökelpoisempaa... Novitan raitalangat sopivat kyllä sukkiin ihan hyvin, mutta keskellä puseron etukappaletta selvät värinvaihtokohdat eivät näytä kovin hyvältä, kauniimmat raidat saa tekemällä  eri keriltä perinteiseen tapaan;) Lehdessä oli kyllä muutamia kauniita virkattuja kasseja, samoin ekokassin virkattu päällinen oli hauska idea, mutta varsinaisista neuleohjeista löysin yhden melko varmasti toteutettavan eli valkoiset kuvioneule Nalle-sukat - taas yksi tapa päästä eroon yhdestä kerästä! Toinen mahdollisesti toteutettava malli oli suklaanruskea Tennessee-pitsijakku (malli 11) - tosin varastossa on vain beigeä Tennesseetä, joka ei välttämättä ole tähän paras väri ja lisää puuvillalankoja tai puuvillasekoitelankoja ei ole tarkoitus ostaa! Ennemmin voisin myydä vanhoja pois...

Moda oli varsin mukava ja löysin useammankin mahdollisesti toteutettavan mallin. Tuplalapasiin kuluisi mukavasti varastosta 7-veljestä. Sublimen extra fine merino wool dk-langasta tehty vintage-tyylinen pitsijakku oli ihastuttava ja samasta langasta tehty miehen ribbineulepusero on perusneule, jolle miehellä varmasti olisi käyttöä. Tosin lanka on minulle toistaiseksi tuntematon, joten täytyy jostakin kaivaa tarkemmat tiedot ja värikartat... Ruutusukat olisivat hauskaa mietittävää tavallisten sukkien jälkeen ja sopisivat hyvin pukinpussiin - sitten joskus! Vauvaneuleet olivat suloisia, mutta onko niihin käytettävä lanka pesukoneen kestävää? Ystävälle pitäisi tehdä jotain maalisvauvaa ajatellen, mutta toivomuksena on tuo pestävyys, kolmen pienen lapsen perheessä on varmasti muutakin puuhaa kuin nyrkkipyykki! Lea Petäjän suunnittelema neuletakki Novitan Marinesta on myös kaunis, mutta miten 40% akryyliä/60% puuvillaa sisältävä lanka kestää kulutusta?? Samoksesta (puolet akryyliä, puolet puuvillaa) viime kesänä neulomani palmikkoneuletakki on aika nukkaantunut, vaikka en ole sitä monta kertaa edes pessyt.

Jostain ihmeen syystä ostan lähes aina Kauneimmat käsityöt, vaikka hyvin harvoin ryhdyn siitä tekemään mitään - jos virkkaisin, niin lehdessä olisi paljon ihanuuksia! Lehden selailu hetkellä taisin olla niin viluinen, että ainoa mieleenjäänyt neule oli kaarrokepusero Sandnesin Alfasta... tälläkin hetkellä hartioita lämmittää punaisesta Alfasta neulottu poncho. Suuressa Käsityölehdessä oli kauniita Rowanin Natural Silk Aranista toteutettuja neuleita ja olisi mukavaa päästä tekemään jotain tuosta langasta. Ehkä sitten palkintona lankahamsterikisan urakoinnista??

Mutta selattuani useampaan kertaan kaikki neljä lehteä ei yksikään neule tehnyt niin suurta vaikutusta, että sitä olisi heti pakko päästä aloittamaan. Voi olla, että minut on vallannut jonkinlainen neulojan lamaantuminen, kun mikään ei oikein tunnu innostavan.

Outi