Lauantaina tuli käytyä messuilla ja voi kauhistus sitä ihmisten määrää... ja sitä, miten ihmiset rynnivät ja tönivät pyrkiessään lähemmäksi jotain kojua. Ei siis kovin otollinen lähtökohta tutustua mitä erilaisempiin näytteilleasettajiin ja hetkittäin runsas ihmismäärä sai aikaiseksi pientä ahdistuksen tunnetta.

Olin varsin kiltisti liikkeellä kuten kuvastakin näkyy. Oikeassa alareunassa olevat siniset Sivillat ovat menossa kummipojan äidille, jonka kanssa olin viime vuonna messuilla ja pikkuherran pienen iän vuoksi hän ei tällä kertaa päässyt mukaan - sen takia harrastin puhelinmyyntiä Wetterhoffin kohdalla. Vasemmalla puolestaan ovat lankahankinnat omaan käyttöön eli kolme kerää On Linen sukkalankoja Vihreän Vyyhdin tiskiltä. Kirjavasta tulee isännälle sukat ja kuvassa mustalta näyttävästä oliivin vihreästä itselle pitsiset tai palmikkoiset sukat.

268094.jpg

Koska neuloja tarttuu ompelukoneeseen aika-ajoin, piti Janomen kojulta ostaa lankapuolia lisää, sillä koneen mukana joskus kymmenen vuotta sitten ei tullut kuin muutamia, joka hidastaa satunnaisen inspiraation iskiessä. Myyjä kertoi ensiksi hinnaksi viisi kappaletta kympillä ja virheensä huomattuaan korjasi kaksitoista viitosella, joka kuulosti jo paljon paremmalta ja kaupat syntyivät.

Suuren kotimaisen langanvalmistajan koju oli pettymys, vaikka suhteeni N:n lankoihin on vähän kaksijakoinen - toisaalta ihan kivoja, edullisia peruslankoja, mutta toisaalta aika heikkolaatuisia ja tylsiä. No, eipä tehnyt kovin mieli edes asioida pisteessä kun kuunteli yhden N:n myyjän ylimielistä kielenkäyttöä. Onneksi ostaminen on vapaaehtoista, asiakasta ei kohdella niin!

Taustalla näkyy Lumikellojen kojulta ostetut 3D-arkit, joista tulee joulu- ja onnittelukortteja. Keskellä on puikkovaraston täydennystä, josta kullatut 3 mm:n 200 cm pitkät Addit ostin itse ruhtinaalliseen kolmen euron hintaan ja loput Runsaasti Neulova Ystäväni sponsoroi korvauksena bensakuluista - bensaa puikkoihin, kätevää :) Olisi messuilla ollut varmasti paljon muutakin ostettavaa, mutta kotonahan on lankaa viitisentoista kiloa, jotain pitäisi siis saada siitäkin tehtyä ja aikaa ei kuluneen kuukauden aikana ole juuri ollut... nytkin lähden kolmen päivän työmatkalle, joten ei ehdi edes iltaisin neulomaan. Tylsää. Tosin huonekaverinani on samanluonteinen kollegani, joka todennäköisesti/varmasti ottaa jonkin kutimen tai virkkuun mukaan, joten hermoja täytyy rauhoittaa sitten yömyöhään.

Mutta ostinhan minä messuilta jotain muutakin. Se tulee postissa lähipäivien aikana... Lahdesta... Vuorelmalta eli joko arvaatte? Jep, ostin edellisessä postauksessa esittelemäni Kevät Orastaa- ryijyn, jonka värikartta oli luonnossa, oikeina lankoina nähtynä, aivan erilainen kuin kuvassa. Erittäin kauniita lankoja hyvin toisiinsa sointuvissa väreissä. Rakkautta ensi silmäyksellä, mutta kaupat palasin tekemään vasta juuri ennen messuilta lähtöä. Piti sitä vielä sen verran harkita..

Messujen jälkeinen elämä on ollut tavalliseen tapaan kiireistä, mutta tänään kopsahti postilaatikkoon Interweave Knitsin talvinumero, ilman että sitä piti sähköpostitse kysellä. Jes! Ja viikonloppuna ostin Vogue Knittingin, joten uusia houkutuksia riittää.

Nyt täytyy ryhtyä kotihommiin, mukavaa viikkoa kaikille!

Outi

P.S. Huono tuuri autojen suhteen vain jatkuu, perjantaina meidän pysäköityä "vara-autoa" kolhittiin parkkipaikalla ja hetken näytti siltä, että messut jäävät väliin. Onneksi vahingonaiheuttajan vakuutus korvaa vara-auton vuokrauksen 94 %:sti, joten messuille huristelin lähes uudella Nissan Notella. Uskomattoman huonoa tuuria, ensin murto ja nyt tämä... saapi taas jutella vakuutusyhtiöiden ja korjaamosetien kanssa urakalla.