Viikonloppuna tuli harjoiteltua intarsiaa yhden liskon verran eli lapselle lahjaksi tulevaan paitaan tuli etukappale melkein valmiiksi - ja taas muistin, miksi intarsianeuleet eivät ole mun lajini. Puolet neulonta-ajasta menee sekaisin menneiden lankakerien selvittelyssä ja langanpäitä tulee pääteltäväksi huikea määrä. Luulenpa, että puseron hihoihin tulee raitoja tai jotain muuta koristusta, sillä vielä kahden liskon neulominen ei tunnu oikein houkuttelevalta. Pusero edistyi mukavasti anoppilassa, jossa vietimme isäinpäivää. Hihat ja huppu vielä... en olekaan aikaisemmin neulonut huppua, saapi nähdä miten onnistuu.

Muuten olisin saanutkin jo eilen päiväsaikaan miehen sukat valmiiksi, mutta en voinut ottaa niitä anoppilaan neulottavaksi, koska jouluyllätys olisi silloin paljastunut. Joten ne valmistuivat Maajussin ja BB:n aikana. Ylipitkän työpäivän jälkeen valitettavasti ei ollut päivän valosta tietoakaan, joten edelleen kurjia kuvia. Sukissa on samanlainen mallineule kuin Nancy Bushin Lichen Ribbed Sockseissa eli varressa on 3 oikein, 1 nurin- ribbineuletta, joka jatkuu jalkaterän päällä. Kantapään ja kavennukset tein omanpään mukaan, koska silmukkamäärät eivät täsmänneet alkuperäiseen ohjeeseen enkä jaksanut ryhtyä laskeskelemaan niitä sen tarkemmin. Lankana oli tummanvihreä 7-veljestä ja puikot olivat 3 mm. Lankaa kului aika tarkalleen kerä, jämistä saa ehkä pari raitaa sukkien varteen.

260186.jpg

Ideoiden koti-kirjakerhossa oli kuukauden kirjana Päivi Syrjäsen toimittama Myssystä sukkiin (Otava 2006). Ensin ajattelin, että en tilaa koko kirjaa, mutta onneksi tulin toisiin ajatuksiin, sillä ensi selauksella kirjasta löytyi useampia pieniä juttuja tehtäväksi ja piristihän uusi kirja kummasti alkanutta viikkoa! Muutamat malleista ovat olleet Modassa kuluneen vuoden aikana, mutta kirjat ovat mukavampia säilyttää. Joten mahdollisesti jotain pääsee puikoille - joskus! Nyt taidan pistää teeveden kiehumaan ja nauttia kupin kuumaa neulomisen lomassa.

Outi

P.S. Vielä täytyy nukkua viisi yötä ennen messuja... en millään malttaisi odottaa!