Kolmiohuivin valmistuttua ei uusia töitä ole päässyt valmistumaan ja blogikin on kuluvalla viikolla päivittynyt harvakseltaan. Olen kyllä jotain neulonutkin, mutta valmista ei vain tule, mikään työ ei oikein innosta... joten päädyin rationalisoimaan jouluksi tehtävien juttujen listaa. Tähän mennessä jouluksi on valmistunut kaksi lapsen villapaitaa (Nalle-paita, jonka sain toukokuussa valmiiksi menee harkinnan jälkeen joulupukin pakettiin sekä lokakuinen "Simon seiloripaita"), vaaleanpunaiset pikkuvillasukat, kolmiohuivi ja viimekevättalvinen Haapsalu-huivi, Branching Out-huivi, haarukkapitsihuivi, Haruha-sukat ja tavalliset miehen villasukat, yhdet lapsen villasukat ja yksi vauvan palmikkovillatakki viime keväältä.

Puikoilla on tällä hetkellä kaksi lastenneuletta ja miesten villasukat, joten ne nyt ainakin yritän saada jouluksi kuntoon. Rakkaalle aviomiehelle pitäisi myös neuloa jotain, mutta kuulemma villapaitoja on jo riittävästi...  joten varmasti teen sukat/kynsikkäät jostain nallenvahvuisesta langasta, koska 7-veljestä on hänen makuunsa liian paksua sukkiin. Vanhin kummityttö saa ensi viikonloppuna synttärilahjaksi vaaleanpunaisen villatakin, joka taitaa olla yllätys hänelle, vaikka hän on itse kesällä valinnut siihen langat - ei tainnut vain muistaa enää sitä, kun arvuuttelin asiaa :). No, pian yhdeksänvuotiaalla on varmasti paljon muutakin mielessä! Marraskuun kunniaksi voisin kyllä tehdä Lapaskuun-teeman mukaisesti hänelle vaaleanpunaisesta Fritidsgarnista huovutetut lapaset. Kummipojan pikkusiskolle olen lupautunut tekemään pitkävartiset lapaset päiväunikäyttöön, joten ne tarvitsisi myös saada kuntoon.

Mitä sitten en tee? Kummipojan vanhemmille ajattelin ensiksi tehdä sukat, mutta Iittalan tehtaanmyymälässä olikin vielä harmaata Teemaa, joten täydennänkin heidän mukivarastoaan. Nuorimman kummipojan velipuolille suunnittelin tekeväni villasukat, mutta pojat ovat joulunvietossa äitinsä luona, joten jätetään sukat väliin, en kyllä olisi tiennyt kokoakaan. Miehen isovanhempien lahjaa täytyy vielä miettiä, samoin isäni ja tämän vaimon sekä pikkuveljeni. Myöskin mummin miesystävä jääköön harkintaan. Jälkimmäiset eivät juurikaan neulottuja juttuja käytä, enkä halua luoda sen vuoksi stressiä tekemättömistä lahjoista itselleni. Ugh, olen puhunut... Teen jos hyvältä tuntuu, teen jos aikaa jää...

Runsaasti Neulovalla Ystävällä oli kynttiläkutsut viime viikolla, josta tuli mieleen esitellä täällä käsityökoria. Kaukaa haettu? Ei suinkaan, katsokaahan tarkemmin käsityökoria:

256525.jpg

Oikealla ylänurkassa on vuosikertaristipistotyö viime vuodelta, jonka jälkeen Country Companions-aiheinen pistely on saanut olla ihan rauhassa pistelylehden kylkiäisenä tulleessa pussukassa. Ehkä joulun jälkeen tartun siihen, sillä se ei ole kovin paljoa kesken. Taaimpana on omatekoinen älynväläys erikokoisille pitkille- ja sukkapuikoille sekä virkkuukoukuille - ajalta ennen kuin Stitch'n bitch-kirjasta oli kuultukaan mitään. Paksua puuvillakangasta/huonekalukangasta, vinokanttia ja neppari. Mitään aineita en ostanut tätä varten, sen vuoksi vaaleankeltainen kanttaus. Läppä taittuu pitkien puikkojen päälle ja sivussa on solmimista varten nauhat.

256528.jpg

Etualalla on keskeneräiset käsityöt, mutta kun katsotte oikein tarkasti vasempaan takanurkkaan, niin sieltä löytyy jotain kynttiläkutsuihin liittyvää. Jaa, ei erotu? No, nostetaan paremmin esille:

256540.jpg

Partyliten kynttilät pakataan aina siisteihin pahvilaatikoihin, joita jätän kaappiin odottamaan uutta käyttöä. Ja kas kummaa, pyöröpuikot löysivät hyvän säilytyskopan pahvilaatikosta, jossa on ollut Mulberryn-tuoksuinen tummanpunainen kapea Hurricane-kynttiläpurkki... ei, tämä ei ole maksettu mainos, vaan helppo keino säilöä pyöröpuikot, koska tähän käy mikä tahansa sopivan kokoinen pahvilaatikko. Pyöröpuikot ovat kokojärjestyksessä omissa pusseissaan ja niitä voi selata kuin arkistokortteja. Laatikon etuosassa ovat lyhyet sormikaspuikot ja sukkapuikot, jotka eivät ole päätyneet syystä tai toisesta suorien puikkojen säilytyspussiin. Sakset ja kynät säilyvät myös näppärästi tässä, mutta mihin ihmeeseen olen taas kadottanut rullamitan?

Leppoisaa lauantaita!

Outi