Tänään on ollut kauniin kuulas pakkaspäivä, ensimmäinen tänä syksynä. Edes pihassamme olevan suihkulähteen vesi ei ole sulanut koko päivänä. Muutama aste pakkasta ja aamulla maa oli valkoisen kuuran peitossa - lumesta ei vielä sen suuremmalti ole tietoa.

239404.jpg

Pihakäytävällä olevaan vesilätäkköön oli yön aikana muodostunut niin kauniita jääkuvioita, että oli pakko kipaista hakemaan kamera ja ikuistaa pihalta jää ja kuura- aiheisia otoksia. Mun syksyinen lempikukka komeamaksaruoho jaksaa vieläkin kukoistaa, vaikka kuura peittää osan kukoistuksesta.

239407.jpg

Käsityörintamalla viikonloppu on sujunut mukavasti, verhot tulivat eilen valmiiksi ja odottavat silitettyinä ripustamista - jahka isäntä ehtii muilta kiireiltään sisätöihin. Kuvia seuraa sitten siinä vaiheessa. Paras apu siistejä päärmeitä tehdessä on ehdottomasti silitysrauta, huolellisen silityksen jälkeen ompelu käy kuin leikki... ja ompelukone toimii edelleen unelmanlailla kun ymmärsin säätää ylälangan kireyttä ohuempaan kankaaseen paremmin sopivaksi. Yhdet tilaustyöverhot odottavat vielä inspiraatiota, mutta tänä viikonloppuna sitä ei enää tule. Onneksi niillä ei ole kiire... kankaassa vain tökkii sen "ei niin hyvä laatu" - manasin jo viimeksi eräästä postimyyntiyrityksestä ostettuja verhokankaita ommellessani verhojen saajan taloon olohuoneen, keittiön ja lastenhuoneen verhot. Olohuoneen voileeverhokankaasta tehdastekoiset päivänkakkarabrodeeraukset purkautuivat jo ompelun aikana ja aiheuttivat lievää hampaiden kiristelyä. No, saaja oli tyytyväinen ja kankaat ovat hänelle mieluisat.

Triangles within triangles-kolmiohuivi on reunapitsin neulomisvaiheessa, kesti hetken ennen kuin ymmärsin, mitä ohjeella tarkoitettiin. Joten odotettavissa on, että se valmistuu lähipäivinä - kuvioon vain täytyy keskittyä koko ajan, joten ei sovellu oikein telkkarineuleeksi.

Mitäpä muuta? Langaton lokakuu loppuu onneksi pian, sillä sain tänään anopilta ja apelta lahjakortin lankakauppaan. Kiitos! Fiksu anoppi, eikö totta? Pari päivää vielä... töissä on ensi viikolla niin monta palaveria, että taitaa jäädä lankaostosten teko seuraavaan viikkoon, koska perjantaina suuntaamme isännän kanssa Silja Europalle risteilylle juhlistamaan myöhästyneitä synttäreitä ja seuraavalla viikolla olevaa ensi tapaamisemme yhdeksättä vuosipäivää. Ja sitten on pian Tampereen käsityömessut, jokohan näytteilleasettajalista julkaistaan pian?

Outi