Koska lankakerät ovat vallanneet kuluvan vuoden alusta entistä enemmän säilytystilaa, piti ryhtyä tuumasta toimeen ja päivittää vuoden ensimmäisenä päivänä tehty excel-taulukko... olisihan se käynyt liian helposti, jos olisin päivittänyt tunnollisesti jokaisen ostetun ja kulutetun kerän heti. 1.1.2006 lankavarastoa oli vaatimattomat 7,630 kiloa, ei mitenkään pahan kokoinen, helposti hallittava ja sijoitettavakin. Mutta... vuoden yhdeksän kuluneen kuukauden aikana langat tuplaantuneet ja laskelmieni mukaan talosta löytyy tällä hetkellä 15,2 kiloa lankaa. Enkä laskenut siihen muutamia töissä kiinniolevia keriä (noin puoli kiloa), koska ne hupenevat töiden edetessä. Lisään jämät töiden valmistuttua listaan, jonka tallensin pikakuvakkeena työpöydälle ja tuohon sivujen yhteyteen. Tosin Excelin kaavat eivät jälkimmäisessä toimi.

Yritin jaotella taulukkoon langat käyttötarkoitusten mukaan: huiveihin ja asusteisiin (pipot, baskerit) sopivat langat, puseroihin riittävät langat (viiteen paitaan riittäisi), sukka- ja lapaslankoihin sekä sekalaisiin keriin... Novitan lankoja lykkäsin sekä sekalaisiin että sukka/lapaslankoihin, sillä Samoksesta ei kovin mukavia sukkia tule, tossut ehkä. Toisaalta Nalle on monikäyttöinen ja puuvillalangat kelpaisivat virkkauksiin... Ei pääse lanka tällä neulomistahdilla loppumaan ja taas tuli ryhtiä langattomaan lokakuuhun, tavoitteena olkoon lankavaraston kutistaminen mahdollisimman pieneksi ennen uusien hankkimista:)) Älkää naurako, tämä on vakava juttu...

Nyt on paikat jumpan jälkeen vetreäksi verytelty ja voin käpertyä sukankutimen kanssa katsomaan "laadukasta" kotimaista reality-sarjaa... Kuvia ei tällä kertaa löydy, mutta voin huomenna lisätä jotain.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

Outi

215185.jpg

Vasussa majailee Novitan langat. Taustalla tilkkupeitto, jonka tein meidän koiralle "vauva-ajaksi" - nelikiloisesta pennusta on tullut 32-kiloinen järkäle, joten peitto on auttamatta liian pieni. Malli siihen on jossain vanhassa Suuri Käsityö-lehdessä.

215186.jpg

Sukkalankoja, useammassa kerroksessa. Ei ainakaan raaka-aineista tule pulaa Socktoberfestin aikana...