Tämän viikon  projektina on ollut Triangles within Triangles Shawlin valmiiksi saaminen, joka on edelleen kesken - puolitoista mallikertaa jäljellä ja reunuspitsi. Olen yrittänyt neuloa sitä aina välillä ja muun töiltä liikenevän ajan tehdä kortteja ja ommella verhoja. Korttien teko sujui mallikkaasti, tänään valmistui sarjatuotannon kaltaisella menetelmällä reilut kymmenen korttia - tosin hommana oli enää korttipohjien koristelut ja 3D-kuvan kiinnittäminen. Suurin osa korteista on lintuaiheisia, mutta lapsiperheitä varten tein myös lumiukkoja ja nalleja, kivaa vaihtelua itsellekin. Joulukorttiurakka alkaa olla puolenvälin tuntumassa, joten hyvältä näyttää sillä saralla.

235174.jpg

Verhokapan ompelu sujui helposti, viisi metriä pitkän pätkän suorat saumat tulivat kerralla kuntoon ja isäntä saa ripustaa sen viikonloppuna... sujui häneltä viimeksikin niin hyvin, kun itselläni paloi hermot oitis. Ompelukonekin toimi mallikkaasti ja kankaan jämistä tein tampit sivuverhoja varten. Mutta... jotta homma ei olisi käynyt liian helpoksi, tuli vastoinkäyminen väärän sävyisten kankaiden muodossa. Ostin viime viikolla metrin pätkän (320 cm leveä) halkaistavaksi kapeita sivuverhoja varten, mukana oli kappakangas mallina ja yhdessä myyjän kanssa katsottiin sopiva väri. Megamoka tuli siinä, että en ajatellut, että sivuverhoja tulee neljät, joten metri ei tietenkään riitä. No, tämä ongelma piti olla helposti ratkaistavissa, uusi visiitti liikkeeseen ja metri kangasta lisää. Myyjä vielä kysyi, että onko sävy varmasti oikea, koska kaksi värimalleissa olevaa sävyä oli hyvin lähellä toisiaan ja minä siihen täysin varmana, että on, juuri tuota se on... Varmaan jo arvaattekin, että pieleen meni: eri sävyä, joten sivuverhot eivät sitten valmistuneetkaan vielä. Olisi kyllä beige ompelulankakin loppunut kesken. Joten ehkä menen viikonloppuna taas verhokangasostoksille.

Langaton lokakuu alkaa lähenemään loppuaan. Kuukauden aikana olen hyvin vastustanut muutamaa vastaantullutta kiusausta, ruokakaupan langat eivät ole huudelleet hiukkaakaan, mutta nettikaupat ovat pikkuhiljaa nostamassa päätään. Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa surffasimme Get Knittedin- sivuilla katselemassa Lana Grossan ihkuja sukkalankoja, ja voi olla, että palkitsen itseni lokakuun loputtua heti marraskuun ensimmäisenä päivänä pienellä kasalla sukkalankoja, päivän myöhässä oleva syntymäpäivälahja minulta minulle ;)

Outi