Posti toi mukanaan tänään monia ihanuuksia, jotka pääsivät työpäivän jälkeen nautiskelemaan uskomattoman kauniista ja lämpimästä syyspäivästä pienelle metsäreissulle - uusia kuvauspaikkoja, you know!

Fufoilun "supersarjan"  (=kaikki ufot fufoiksi) palkinto osui minulle ja Kristan lähettämä paketti saapui tänään. Ihanan pehmeää petrolinväristä mohairlankaa (Rondo Diva), Marks & Kattensin Clownia (puuvillan, villan ja nylonin sekoite) ja namia. Divasta tulee varmaan jonkinlainen pitsihuivi ja Clownia olen jo aikaisemmin pidellyt käsissäni ostoaikeissa, mutta tullut nuukaksi loppumetreillä... siitä tulee tietenkin sukat.

200644.jpg

Kultalankaa-blogin 20 000 kävijän arpajaisissa onnetar suosi jälleen, ja kauniissa postipussissa (Albert Edelfeltin taideteos Kesä) saapui ihanan pehmeää alpakkaa ja lisää suklaata! Kolmesta luonnonvalkoisesta Artesano Alpaca- kerästä voisi tulla vaikka pipo, jossa on palmikoita, Knittyssä oli kaunis malli nimeltä Shedir, ehkä aavistuksen verran matalampana, ettei pipo tulisi ihan kulmakarvoille asti.

200652.jpg

Koska yhtään valmista työtä ei ole lähimaillakaan, päätin tuulettaa puikoilla olevat ja antaa niille aurinkokylpyä... jos tulisivat nopeammin valmiiksi eivätkä jäykistyisi neulekoriin. Ensimmäisenä kallion jäkälien päällä punoitti puna-kirjava sukan alku kilpaa pudonneiden pihlajanmarjojen kanssa. Pätkärääkätty Nalle Color näyttää hivenen rauhallisemmalta yhdistettynä kirkkaanpunaiseen eikä aiheuta neulojassa enää niin kovaa kuvotusta - tarkoitus olisi päästä tuosta lähes käyttämättömästä kerästä mahdollisimman pikaisesti eroon... Sukkien ohje löytyy Suuri Käsityölehdestä 11-12/2004, malli19. Jotenkin niistä tulee mieleen revontulet, neljän tuulen lakki ja porot!

200625.jpg

Eilen aloitettu "Simon sininen seilorinuttu" hieman ujosteli kuvausta ja jäi osaksi varjoon... Puseron helmaan ja hihansuihin tulee 30 kerroksen palmikkorivi ja sen jälkeen sileää neulosta. Jos jossain antikvariaatissa törmäätte Novita käsityöt- erikoisnumeroon nimeltä Vauva & juniori neule, niin suosittelen lämpimästi - lehden täydeltä ohjeita 60-130 cm pitkille lapsukaisille. Lehti on julkaistu muistaakseni keväällä, joka tapauksessa vuonna 1995. Mallit ovat pääasiassa Novitan langoille, mutta joukossa on muutama muukin.

200630.jpg

Triangle within Triangle -kolmiohuivi ripustautui naavan lailla myttynä käppyräksi kuivuneen puun oksille. SNY:n lähettämät silmukkamerkit ovat jo käytössä ja niitä on kovasti ihailtu. Liukuvärjätyn langan sävyterot eivät näy kovin hyvin tässä kuvassa, mutta puikolla oleva kerros muistuttaa jonkin verran marjapuuronväriä, muuten sävy on lähellä kanervan kukkaa.

200614.jpg

Eilen ilmestyi myös Suuri Käsityö-lehden erikoisnumero Parhaat neuleet. Sitä on kommentoitu jo monessa paikassa (esimerkiksi Mari), joten taidanpa minäkin pistää lusikkani soppaan. Lehdessä esitellyt Rowanin naisten mallit olin jo aikaisemmin nähnyt ja mieleen juolahti vain, että minkälainen mahtaa olla Silk Woolin saatavuus Suomessa? Tilaamallahan kyllä saa, mutta 50 grammaa kyseistä lankaa maksaa lähes kaikissa tutkimissani englantilaisissa nettikaupoissa £4.95 eli lähes 7,4 euroa...viimeksi kun katsoin, en suomalaista toimittajaa löytänyt.

Monenlaisia asusteita ja vaatteita (erityisesti neuleliivejä) paksuista langoista, joita en oikeastaan juuri käytä. Mahdollisesti toteutettavia hamassa tulevaisuudessa ovat villatakit (mallit 15, 26 ja 39) ja klassinen kuvio-raitapusero malli 49. Miesten neulemallit olivat kaikki sinistä kohoneulepaitaa (malli 57) lukuunottamatta kivoja samoin kuin lasten mallit. Jussisukat ovat kivannäköiset, vaikka lehden Jussipaita on jo aikaisemmin nähty. Nuorille suunnatut "Vipinää puikkoihin"-otsikon alle sijoittuneet neuleet olivat minun silmääni kamalia, mutta tuleva kolmenkympin kriisi nostaa hetkittäin päätään :)

Mielenkiintoista on se, että neuleblogeissa tehdään paljon kolmiohuiveja, joihin ei juuri kotimaisista lehdistä löydä ohjeita - suomalaisten ohjeiden perisynti taitaa olla siinä, että kaiken pitäisi olla helppoa, nopeaa ja pröystäilemätöntä... Mari oli pettynyt, että ohjeet oli pääasiassa ulkolaisille langoille eikä Novitan peruslangoille, mutta mun mielestä on tärkeää, että tuodaan esille muitakin lankoja. Ja Novitan langoille on ihan oma lehtensä!

200653.jpg

Tässä kai ne tämän päivän tärkeimmät jupinat olivat. Lämpimät kiitokset vielä Kristalle ja Goldenille! Blogikoiralla oli hauskaa juoksennella metsässä emännän kuvatessa käsitöitä ja lankoja - harmi, että kameran akku alkoi hyytyä kesken kaiken.

Outi