Neulontalama ei tuntunut laantuvan useista yrityksistä huolimatta, joten päätin tehdä jotain aivan muuta: virkata. Heti alkuun täytyy sanoa, että en todellakaan ole mikään virkkaaja, ala-asteella taisin virkata sini-punaisen patalapun, jossa oli pitsireunat, mutta sen jälkeen ei pahemmin ole tullut virkattua. Tai jos olen jotain ryhtynyt virkkaamaan, on se useimmiten tullut myös purettua... Periaatteessa osaan kyllä virkata, osaan seurata kaaviota ja silmukat on tuttuja, mutta pienellä koukulla ja ohuella langalla valmista tulee niiiin hitaasti. Mutta sain idean valkoisesta bolerosta Modan edellisestä numerosta (malli 12, 3/2006) ja alennusmyynnistähän tuli Samosta hankittua tätä työtä varten, joten tuumasta toimeen ja kipin kapin sunnuntai-iltana anopilta viitosen koukkua lainaamaan.

121397.jpg

Jalkapallofinaalin aikana sain takakappaleen virkattua puolenvälin yli, noin isolla koukulla tulee nopeasti valmista - onneksi koko malli ei ole samaa yksitoikkoista ruutuvirkkausta, vaan odotettavissa on mielenkiintoisempia kuvioita.

Postilaatikkoon kolahti tänään Novitan syysnumero, joka ei ainakaan tältä suunnalta saa suurta kunniamainintaa: aivan kuin lukijaa/neulojaa pidettäisiin tyhmänä ja yksinkertaisena, kun kaikki mallit ovat "helppoja ja nopeita". Lisäksi mallit ovat osittain samankaltaisia jo aikaisemmin nähtyjen kanssa. Kuinka monena syksynä voidaan esittää Tangosta tehtyjä aina oikein -huiveja? Ok, oli siinä joitain ihan mukavia mallejakin, mutta en usko, että niistä mitään tulee puikoille ainakaan itselle tehtäväksi. Petroolin värinen Wool on kyllä kaunista. Viime viikolla ilmestynyt Moda oli enemmän mun makuuni, vaikka Novitan langoista tehdyt mallit eivät siinäkään sykähdyttäneet. Erityisesti lehden lastenneulemallit olivat kauniita eikä Kitten Mohairistakaan tehdyt neuleet olleet hullumpia.

Mitä mieltä Te olette syksyn Novitasta ja Modasta?

Outi