Koko kevään ahkeran lankavaraston vähentämisprojektin ja keskeneräisten töiden valmiiksi neulomisen jälkeen on iskenyt kauhean lamaannuttava tunne: ei ole mitään erityisen tärkeää projektia, joka pakottaisi neulomaan jotain... Kääk! Olen aloittanut Lankakomeron lehtihuivin Mark & Kattensin Scillasta neljä kertaa, testaillut lankaa erikokoisilla puikoilla, neulonut joka kerta muutaman mallikerran ja joka kerta päätynyt nykäisemään puikot reippaalla ranneliikkeellä pois ja purkamaan työn. Ohje sinänsä on mukava, lanka miellyttävän tuntuista ja bambupuikot mukavat, mutta ei tunnu ottavan tulta alle neulekipinän syttymiseen. Hivenen turhautuneena aloitin sitten Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks Madder Ribbed Socksit, aivotonta neulomista, ei mitenkään riemunkiljahduksia herättävää ja ainakin sukkia aina tarvitaan... 2,5 mm:n bambuisille puikoille pääsi Regian Cotton. Eipä sukissa oikeastaan ole mitään sen ihmeempää, kantapääksi tuli "hollantilainen kantapää" (Dutch Heel, Horseshoe Heel) ja kärjen kavennukset tehdään Star Toe- kavennuksina - liekö oikea termi sädekavennus? Amerikkalaiseen tyyliin sukkaneulotaan neljällä puikolla, mikä oikeastaan on ihan kätevää.

118706.jpg

Koska muita töitä ei ole (vielä) aloitettu, niin olen hankkinut täydennystä lankavarastoon: alennusmyynnistä Novitan valkoista Samosta ja moniraidallista vaaleanpunaista seiskaveljestä, alpakkalankaa ja käsinvärjättyä villalankaa maatalousnäyttelystä sekä tilaus Get Knittedille, jota kovasti odotan huomenna saapuvaksi. Heinäkuussa onneksi ilmestyi myös uusi Moda, jossa oli kivoja malleja, samoin Kauneimmissa käsitöissä. Tylsistyneenä hetkenä tilasin myös Interweave Knitsin, jota odotan kovasti. Mutta ensi viikolla lähdetään kesälomailemaan Kuusamoon ja tarvitsen ehdottomasti ainakin muutaman työn mukaan, töiden aloittaminen vaan tuntuu niin hankalalta... olisinkohan oppinut ufoilusta jotain? Pitäisikö aloittaa joku isompi työ (kummitytön villatakki, joku kolmiohuivi) vai tyytyä pieniin projekteihin (tyyliin lasten sukkia, Molly's Headband, Branching Out...)? Ene's Scarf voisi olla yksi vaihtoehto isoksi projektiksi, mutta lehmuksen vihreä Nalle tuntuu sormissa jotenkin kummalliselta, mahtaisi väriaineella olla jotain tekemistä näppituntuman kanssa?  Ei tämä aloittaminen ennen ole ollut näin vaikeaa;)

Talon isäntä lähtee mikroautoilemaan viikonloppuna kavereiden kanssa, joten saan ainakin neulerauhan, toivottavasti myös jotain uutta aloitetuksi, sillä tämä olotila syö naista;)

Outi