Päädyimme kauniina sunnuntaina Okra 2006 -maatalousnäyttelyyn Oripäähän, jossa oli myös eläimiä näytillä: hevosia, sikoja, lehmiä... mutta neulojaa kiinnostivat ennen muuta alpakat ja laamat, joiden touhuilua oli hauskaa seurata. Tuntuivat eläimetkin olevan kiinnostuneita sekä katsojista että ohikulkevista hevosista. Kuvasin innokkaasti sekä alpakoita että laamoja, mutta nyt en kyllä ihan varmaksi muista, ovatko nämä alpakoita vai laamoja - samannäköisiä linssiludeja molemmat:) Jos joku varmaksi tunnistaa, niin jätätkö kommenttia.

115711.jpg

115714.jpg

Eläinaitausten tuntumassa oli myös alpakan villasta valmistettuja vaatteita myynnissä, mutta minä iskin heti silmäni lankakeriin, jotka olivat tarjouksessa kolme kerää kympillä. Kauniista vaaleanharmaan sinisestä 100 % alpakan villasta tulee jossain vaiheessa huivi tai lapaset. Kuvassa on  myös ruskeasävyinen vyyhti käsinvärjättyä suomenlampaan villaa. Rouva, joka vyyhdin minulle myi kertoi käsityöinnostuksensa myötä hankkineensa ensiksi muutaman lampaan, jotta saisi villoja. Nyt hänellä on lampaita yli 60... kaikkea se käsityöinnostus saa aikaan!

Oli mukava kierrellä ja katsella näyttelyssä, koska koneiden lisäksi siellä oli runsaasti katseltavaa myös naisväelle. Aurinkoisen päivän jäljiltä kaula-aukko on kuin keitetyllä ravulla ja uudet sandaalit hiersivät ihoa, mutta kiva päivä kaiken kaikkiaan. 6-vuotias kummityttökin pikkuveljineen jaksoi ihmeen hyvin kierrellä koneissa, eläinaitauksilla ja tietenkin pomppulinnassa - minä ensimmäiseksi taisin hyytyä kiertelemään!

Nyt kotitöihin mars, ehkä ensi viikolla jo esittelen uusia keskeneräisyyksiä.

Outi

P.S. Get Knittediltä odotellaan pakettia... kätevää tämä nettishoppailu keskellä yötä.