Haruha-sukat itseasiassa valmistuivat jo sunnuntaina, mutta kuten tiedätte, viimeistelytyöt ovat välillä työn ja tuskan takana. Langanpäät saivat vasta äsken kyytiä ja prässäsin sukkia silitysraudalla varovaisesti. Joten tässä on monta kertaa varpaista ja kantapäästä puretut Kristelin suunnittelemat Haruha-sukat. Uusien temppujen/tekniikoiden oppiminen tuntui olevan hankalaa, mutta lopputulos on varpaiden osalta aika kelvollinen ja kantapää - hmm... menettelee, parempaan en näillä eväillä pystynyt. Tarvitsee varmaan treenata...erityisesti sitä, ettei kantapäähän jää reikiä! Joka tapauksessa Haruha-sukkien malli oli niin kiva, että varmaan teen joskus itsellenikin sellaiset. Nämä sukat jäävät odottamaan jouluiseen paperiin käärimistä.

192002.jpg

Haruha-sukat, lehmuksenvihreä Nalle, 3 mm:n Cloverin bambupuikot.

Aloitin Austermannin Step-sukkalangasta perussukat leikki-ikäiselle pojalle, mutta perussukan tekeminen tuntui niin tylsältä, että toisen sukan valmistuttua oli pakko ryhtyä tekemään jotain ajattelua vaativaa. Anopille ajattelin tehdä jouluksi "Triangles within Triangles Shawl'n", jonka ohje on joko Get Knittediltä tai Angel Yarnsilta, en muista kummasta. Lankana on virolainen villalanka, joka on ensin persoonallisesti vyyhdiltä keritty tyhjän talouspaperirullan ympärille, tämän jälkeen talouspaperirulla vedetty pois ja kas kummaa, lanka juoksee kerän sisältä. Kolmiohuivin mallineule on helppo, joten huivia voi hyvin tehdä jutustellessa tai televisiota katsellessa ilman että tulee suuren suuria mokia.

191994.jpg

Blogikoiralla on hieman linssiluteen vikaa, joten tässä koiruus seuraa huolestuneennäköisenä, huokaillen, mitä puikoilla taas on... Eilen nauroin katketakseni, kun Stitsailujen Tarja manaili kissansa tekosia, mutta ei mennyt kuin hetki, niin meidän sankari heitti täyden ison vesilasin hännällään sohvapöydältä matolle ja mun lankakoriin... prkkkl! Ja heiluttaa vaan häntäänsä, että mitäs siinä meuhkaat... Kuivattelin sitten Rowanin mallikirjaa, Kitten mohairia ja Fritidsgarnia. Onneksi oli sentään vain vesilasi eikä esimerkiksi punaviini;) Nytkin herra istuu tuossa vieressä ja tuijottaa mitä emäntä touhuaa. Hauska otus.

Huomenna ja ylihuomenna on koulutusta, mutta harmillista kyllä, meidän alan kokouksissa ei taidettaisi katsoa kudinta hyvällä. Tylsää istua ja kuunnella kun on totuttanut itsensä tekemään useampaa asiaa samaan aikaan.

Outi

P.S. Jostain syystä en saanut Ulla-neuleen sivuilta Haruha-sukkien ohjetta auki, joten lisään linkin myöhemmin.

P.S. II Lisäsin linkin Haruha-sukkiin vähän ennen puoltayötä.