Uusista neuleista haaveillessa ei 7-veljeksestä tehtävän ribbineuletakin hihojen neulominen voinut kiinnostaa vähempää, varsinkin, kun huomasin tehneeni virheen lisätessäni silmukoita joka kuudennella kerroksella enkä joka kahdeksannella... nopea ranneliike puikkojen nykäisemiseksi ja kas kummaa langat siirtyivät kuin itsestään takaisin kerille. Monikossa siis, sillä teen ylensä molemmat hihat yhtä aikaa, jolloin lisäykset tulevat automaattisesti samoihin kohtiin - myös vääriin! Neuloin hetken matkaa hihoja uudelleen, mutta jotenkin työ tuntui niin vastenmieliseltä, että oli pakko tarttua johonkin pieneen työhön.

3 mm:n puikoille pääsikin iankaikkisen vanha roosanvärinen Nalle-lanka, josta muodostui joulua silmällä pitäen sydänsukat Ullan-ohjeista yhdisteltynä. Ullan sukkaohje on tehty puuvillaiselle Tennessee-langalle, mutta Nalle tuntui syksyä vasten paremmalta vaihtoehdolta. Pitsisten sukkien pykäreuna ja sydänkuvio olivat ihan must-juttu pientä saajaa silmällä pitäen, ja helmineuleesta tehty kantapää tuntui sopivan neulojan aivoituksiin paremmin kuin lyhennetyin kerroksin tehty... täytyy kerjätä tukiopetusta Runsaasti Neulovalta Ystävältä!

174853.jpg

Pieniä sukkia on mukava tehdä, koska pelkkää sileän neulomista tulee niin pieniä pätkiä ja sukat valmistuvat kuin itsestään. Nyt täytyisi saada intoa ribbivillatakkiin, jonka molemmista hihoista on ehkä 1/3 tehtynä...

Outi