Viime viikolla autossa neulomani huivi jalostui lopulta hapsulliseksi välikausihuiviksi: Marks & Kattensin Scilla taitaa olla liian kylmä talvella pidettäväksi ja kesällä taas kaulahuivia ei juuri tule käytettyä - tietenkin huivia voisi pitää vaikka jakun kanssa. Marks & Kattensin Scilla oli uusi tuttavuus, joka tarttui matkaan Päntäneen reissulta. Kaikin puolin mukava lanka, kaunis kiilto ja helppo neuloa. Pieni miinus tulee siitä, että lanka on hivenen kovantuntuista, ainakin ennen pesua.

133534.jpg

Huivin mallineule on kotoisin jonkun neuleblogista, valitettavasti en ole kiireessä merkinnyt tammikuun puolivälissä kenen blogista on kyse. Ohje alkoi sanoilla "Mallineule on helppoa 17 silmukan ja neljän kerroksen pitsineuletta" ja ohjeen alla kuvassa on beigellä langalla, suoralla puikolla neulottu huivin alku. Jos joku tietää kenen sivusta on kyse, niin pistäkää kommentteihin, niin lähde tulee oikein! Lisäsin huiviin hapsut, koska lanka tuntui "laskeutuvan" niin hyvin ja vajaita keriä ei viitsi kerätä nurkkiin.

edit: Huivin alkuperäinen ohje on Stitsailuja-blogissa.

Mittaa huiville tuli hapsujen kanssa 175 cm ja leveyttä noin 18 cm, lankaa kului lähes kolme kerää à 50 grammaa. Lähes kolme kerää sen takia, että en käyttänyt kaikkia hapsuihin leikkaamiani lankoja. Tällä hetkellä huivi nauttii pingotuksesta styroxille kauniin tuulisessa ulkoilmassa, joten koko huivista ei ole kunnollista kuvaa.

Huivin valmistuttua ei ole mitään oikeastaan edes aloitettuna, jos Eneä varten luotuja silmukoita ei lasketa. Mitäköhän sitä alkaisi sitten tekemään? Sukkia? Jotain kolmiohuivia? Ylösalas-raglan-neuletta? Vaiko jotain muuta? Joululahjoja?? Uusien projektien aloittaminen tuntuu Fufoilun jälkeen jotenkin hankalalta - pitäisiköhän tilata aika jollekin terapeutille;))

Outi