Viime kesäisellä lomareissulla Tapion kaupan mallilehtihyllystä pisti silmään punaisen vaatteen lailla SandnesGarnin mallivihkonen, jonka heitin sen suurempia ajattelematta ostoskoriin. Olihan kannen pusero varsin söpö, mutta kirjoneuleinen...

Jotenkin se kirjoneuleinen traktoripusero vain jäi takaraivoa kolkuttelemaan ja kun kotoisa Nalle vastaa lähes SandnesGarnin Smartia vahvuudeltaan ja sitä kaapeista löytyi lähes kaikki tarvittavat värit ja Runsaasti Neulova Ystävä sponsoroi kerän lopun vaaleansinistä ja nöttösen vihreää oman vihreän nöttösen jatkoksi, niin tarvikkeet alkoivat olla koossa. Ainoastaan herneenvihreä Nalle on uutta - tulipahan samalla testattua hyvin marinoituneen langan (erityisesti tummanvihreä, vaaleansininen ja luonnonvalkoinen) eroja tämän päivän lankaan. Kyllä on eroa!

Aikaisemmin kirjoneuleisen neulepaidan tekeminen on ollut niin takkuista, että tekele on päätynyt takaisin kerille tai pahimmassa tapauksessa roskikseen (puuvillakirjoneuletta tasona noin 12-13 vuotta sitten...). Mutta olisikohan sitten niin, että tekeminen tuo varmuutta ja ikä malttia, sillä nyt tämän tekeminen oli ihan nautittavaa:)

Joten tällainen siitä sitten tuli:

Puseron helma rullautuu ikävästi, kun tein mokan mallineuleen kanssa enkä viitsinyt purkaa - ajattelin, että siitä ei ole haittaa... Täytynee kehitellä sinne joku kuminauha tms. systeemi? Mutta muuten tästä tuli ihan kiva. Mä tein varmuuden vuoksi 4-vuotiaan koon mukaan, kun ajattelin, että tästä saattaa tulla lankakorin lämmittäjä;)

Hihojen aukot tehtiin leikkaamalla ja marinoitujen lankojen kanssa oli helpompaa kokeilla. Epäonnistuminen olisi kyllä harmittanut ihan kauheasti, mutta Ullasta löytyi Kristelin artikkeli neuleen leikkaamisesta sekä linkki Eunny Jangin samaa asiaa käsittelevään artikkeliin. En olisi kyllä uskaltanut lähteä alpakkaisen aikuisen villapaidan kanssa kylmiltään kokeilemaan, nyt ehkä jo voisin ajatella.

Lankana oli siis varastosta löytyneitä Nalleja, puikkoina sekalainen valikoima 3 mm:n ja 3,5 mm:n metallisia sukka- ja pyöröpuikkoja. Lankaa kului 240 grammaa, joten hyvin jäi vielä lankoja seuraavaankin puseroon. Sitä varten täytyy vähän modata väritystä, täytyy suunnitella vielä.

Mutta pikkuherrat antavat äänimerkkiä päiväuniltaan, palaillaan taas!

Outi