Ajattelin sitten minäkin laittaa kevään kunniaksi uuden blogin pystyyn. Aika kauan olen suunnitellut, mutta tuumasta toimeen on pitkä matka;) Oikeastaan sain kimmokkeen FUFO-projektista, jossa kaikilla osallistujilla näytti olevan oma blogi. En lupaa päivittää tätä joka päivä, mutta pyrin päivittämään viikoittain ja silloin kun jotain erityistä kerrottavaa on. Ensimmäiseksi haluan esitellä kaapeista ja koreista kaivetut, kauan vaietut keskeneräiset projektit.

73230.jpg

Keräsin tähän kaikki keskeneräiset, myös viime viikolla aloittamani Novitan Butterflysta neulottavan paidan (malli 11, Novitan kesä 2005). Malli on mukava, vaikka lanka ei oikein tunnut mukavalta neuloa kuivin käsin - niinpä lankakoriin on majoittunut jo toinen putkilo käsirasvaa.  Takarivissä vasemmalla on neuletakki Novitan Samoksesta (malli 9, Novitan kesä 2005). Siihen tarvitsisi ommella saumat ja vetoketju, kappaleet on jo pingotettu. Samos-neuletakin viereen on asettunut kiiltelevä pintainen Brilla-toppi, jonka ohje on jonkun vuoden Novitasta. Kaksinkertaisella langalla ja kiva palmikkoraita edessä - saumojen ompelulla tästä saisi tulevaksi kesäksi kivan topin.

Oikealla yläreunassa on mustanpuhuva kaarrokeneule miehelle. Lankana on Novitan Pop, ja syy siihen, että pusero on jäänyt marinoitumaan löytyy koirasta: kaikki karvat tarraavat tuohon lankaan kiinni ja vaaleat karvat mustassa langassa eivät näytä hyviltä. Lisäksi puseron valmistumista on hidastanut Addin pyöröpuikon hajoaminen: siima lähti liitoskohdasta irti, sain kyllä uuden puikon tilalle, mutta motivaatiota en.

Hieman ylempänä on Novitan pienestä lehtisestä napattu malli 7-veljestä villatakkiin. Nopeaa tehdä, villatakista puuttuu enää kaulus ja puolet toisesta hihasta. Jopa vetoketju on ostettu valmiiksi! Ongelmaksi tulee langan loppuminen, Lankahamsteri-dieetti on pudotuspeleissä ja tähän asti olen pärjännyt ilman lankaostoksia. Tosin hamsterien säännöissä taitaa olla, että langanloppuessa saa ostaa puuttuvan langan, ettei työ sen takia jää marinoitumaan.

Etureunan keltainen vauvan palmikkoneuletakki Bambinosta on nappeja vailla, luulisin, että jemmoistani löytyisi napit. Tästä on jopa langanpäät päätelty - homma, joka saa aikaan vilunväristyksiä. Päällimmäisenä oleva Jaywalker sukka odottaa päättelyä ja paria itselleen, mikä toteutuu heti kun ymmärrän miten ohjeessa oleva päättely on tarkoitettu tehtäväksi.

Tumma helmineuleinen Nalle-paita on varsin epäonninen kyhäys etukappaleensa vuoksi: Novitan jonkun vuoden värikartassa ei ollut kuin haalean vaalea beige, joten ajattelin tehdä nallet jostain muusta ruskeasta langasta. Lanka on kuitenkin eri paksuista ja langanjuoksut ja punaisten sydänten intarsiat ovat jostakin syvältä... Ajattelin, jos tekisin uuden etukappaleen ja tekisin haalean vaaleat nallet beigestä tai sitten rivin jääkarhuja valkoisesta. Ja pakko toi intarsiakin on oppia...

Lopuksi etureunan vasemmassa reunassa on useita muuttoja nähnyt raitapaita Tennesseestä ja Silveristä. Malli on ihan kiva ja siitä ei puutu enää kuin toinen hiha ja viimeistelyt. Tosin epäilen, että siitä tulee liian suuri enkä tiedä missä sitä pitäisin - ehkä teatterissa tai jossain konsertissa?? Tai lahjoittaisinko jollekin? Purkamaan en ainakaan ryhdy.

Eli yhdeksän keskeneräistä. Fufoilu alkaa vappupäivänä ja aikaa on elokuun loppuun, eli pitäisi saada valmiiksi, jos vain käsi kestää. Lankahamsterien eka kuukausi aiheutti rasitusvamman oikeaan käteen - ja se ei ollut kivaa. Muutamia ristipistojakin on työn alla, samoin kortteja, mutta niistä myöhemmin lisää.

Mukavaa vappua kaikille!

Outi